úterý 31. července 2012

Je Radek Hulán kokot?


Slíbil jsem vám, že zatočíme s kokotismem u nás. Protože se pohybuji převážně na IT scéně, první jméno, na které si vzpomenu v souvislosti s kokotismem, je Radek Hulán. Hodně sluníček ho považuje za kokota (podle definice, viz zde), obludného tvora a čiré zlo. Nenechte se ale unést! Radek Hulán není kokot, odhaluje kokotismus u jiných lidí! Vše patřičně vysvětlím.

Existuje metoda, pomocí které jde odhalit osoby s nízkým sociálním cítěním nebo s nízkým všeobecným rozhledem. Tato metoda se zve „trolling“. V podstatě jde o to vyvolat kontroverzi a „přilévat benzín do ohně“.

Když vezmu příklad od samotného Radka Hulána – mnoho českých IT uživatelů štve, že Radek veřejně nadává na mobilní operační systém – Android. Pro většinu IT uživatelů je Android něco jako modla. Pokud budeme vážně nezaujatí, můžeme říct, že všechny mobilní OS mají své chyby. Proto Android nemůže být dokonalý. Proto přijde Radek Hulán, nebo jiný troll, vezme lidem jejich všeobecnou modlu a předhodí jim, že jde vlastně o normální věc, která není ani zdaleka tak dokonalá, jak si většina IT uživatelů myslí. Ti tupější se samozřejmě pustí do boje, brání si svojí modlu, v podstatě to jsou v daný moment kokoti. Ti chytřejší si řeknou: „Takhle jsem to nevnímal, něco na tom bude.“, a argumentují, baví se v rozumných mezí a přehodnocují a analyzují znovu svojí modlu.

Stručně shrnuto: „Podstata trollingu je vzít všeobecně uznávaný mýtus nebo stereotyp a vhodit ho i se silnými protiargumenty davu.“

Shodneme se tedy na tom, že Radek není kokot, ale je to troll. Pokud se chcete pobavit, podívejte se na stránky myego.cz, kde Radek pořád více či méně působí. Bohužel, ne všechny IT známé osobnosti jsou trollové, většina z nich jsou kokoti. V odhalování dalších budeme nadále pokračovat.

5 komentářů:

  1. Hulan je celebrita... ať už v dobrém nebo zlém. Tenhle článek je nošení dříví do lesa.

    OdpovědětVymazat
  2. Podle mě je to vyjasnění pojmů, co je troll a co je idiot (kokot jak to nazývá autor)

    OdpovědětVymazat
  3. Jasně.. uděláme web o kokotech a první o čem napíšu bude troll... :) EPIC FAIL!

    OdpovědětVymazat
  4. Tento článek, je jen pro uhašení žízně našich čtenářů. V plánu máme někoho obrovského. Kecám, je to jen jeden pablb z televize a twitteru :)

    OdpovědětVymazat
  5. Ne, Radek je opravdu kokot. :)

    OdpovědětVymazat